Noutati RSS


CoderDojo Lugoj, numărătoarea inversă!

Radu Ticiu - Saturday, March 08, 2014

Ziua de sâmbătă, 15 martie 2014, va fi ziua inaugurală pentru Lugoj ca a cincea localitate din România în care va funcționa un CoderDojo!

După ce au inspirat echipe din Szeged (Ungaria), Arad și Oradea să pregătească și să lanseze implementări ale conceptului, organizatorii și mentorii timișoreni au lucrat cu promitătorii lor omologi din Lugoj. 

Ideea de a crea un dojo în acest oraș a pornit, cum se întâmplă de obicei, din mai multe părți: de la Monica Niga, o foarte activă membră a sectorului ONG local, după ce a participat la un eveniment la care a fost prezentat CoderDojo Timișoara, respectiv de la liceanul Radu Szasz, un talentat programator lugojan care după ce s-a alăturat inițial echipei de mentori timișoreni a realizat că ar fi mai simplu să contribuie la crearea unui dojo în orașul său decât să naveteze ”by train” în fiecare sâmbătă.

De aici, lucrurile au prins consistență: au fost atrași alți mentori, au fost identificați copiii interesați din diverse școli și licee din Lugoj, au fost evaluate cele mai bune opțiuni de locație. Știm că la Lugoj avem aproape 100 de copii inițial înscriși, 8-9 mentori și o sală pusă la dispoziție de către Universitatea Europeană Drăgan.

În premieră pentru România, vom avea o locație în care se va lucra ”în două schimburi”, unul de dimineața, între 10 și 13, respectiv unul de după-masa, între 14 și 17.

Le urăm mult succes colegilor noștri de la CoderDojo Lugoj și așteptăm cu nerăbdare să vedem, probabil pe pagina proprie de pe Facebook, imagini și informații despre activitatea copiilor, mentorilor și organizatorilor de acolo. Comentarii