Noutati RSS


Finala Locală Timișoara a Coolest Projects 2015

Radu Ticiu - Thursday, April 02, 2015

Ce credeți că își doresc cel mai mult ca tipuri de activități în cadrul CoderDojo, copiii și tinerii participanți?  Răspunsul este că vor să lucreze în echipe, la ”proiecte serioase”, care să facă, dacă se poate, obiectul unor competiții!

Nu există nici o ocazie mai bună pentru a le îndeplini dorințele decât ”inventând” o finală locală a CoderDojo Coolest Projects, competiția anuală organizată la Dublin. Și cum în zona Timișoara avem suficiente dojo-uri care să genereze proiecte interesante, organizăm pentru prima oară o ediție locală a CoolestProjects, care va selecta reprezentanții noștri la finala globală. 

Tinerii coding ninjas, samurai si jedi de la cele 5 dojo-uri din zona Timișoara (Dumbrăvița, Moșnița-Nouă, Timișoara @ACI, Timișoara @Moisil și Timișoara @Startup Hub) se vor reuni sâmbătă, 4 aprilie, începând cu orele 10.00, în primitoarele spații ale City Business Centre pentru a prezenta și susține proiecte din categoriile Scratch, Aplicații (mobile), Hardware, Jocuri, Pagini Web, Evolution (proiecte complexe).

Proiectele vor fi evaluate de către un juriu format din specialiști din industria IT locală, utilizând ca și criterii de evaluare: ”coolness of the idea” (pentru că ”Be cool!” e principala regulă a mișcării CoderDojo), gradul de  complexitate al proiectului, calitatea design-ului, calitatea prezentării, uzabilitatea produsului sau serviciului. 

Până în acest moment sunt înscrise în vederea prezentării un număr de 15 proiecte, ceea ce aproprie evenimentul nostru de ceea ce a însemnat cu 19 proiecte participante prima ediție CoderDojo Coolest Projects din 2012 Dublin. Ediția din 2014 a fost prima ediție internațională cu un total de 283 prezentate, dintre care 6 de către echipe românești de la CoderDojo Timișoara și Oradea.

Toți cei interesați sunt invitați să asiste la un eveniment care va celebra creativitatea tehnică a copiilor și tinerilor din Timișoara, potențialii inovatori, antreprenori și experți ai industriei locale IT&C din deceniul viitor! 

În vederea participării sunteți rugați să completați formularul de înregistrare de aici!
Comentarii