Noutati RSS


Despre locațiile CoderDojo din România

Radu Ticiu - Sunday, March 09, 2014

Indiferent dacă vorbim despre președintele unui operator național de telecomunicații, despre proprietarul sau operatorul unui centru de afaceri, al unui centru comercial, despre proprietarul unei cafenele sau rectorul unei universități, dacă aceștia aleg să ofere, cu titlu gratuit, dreptul la utilizare a spațiului pe care îl administrează pentru activitățile CoderDojo e clar că înțeleg viziunea din spatele acestei inițiative globale și faptul că sprijinirea educației în domeniul programării e o investiție care poate fi făcută la toate nivelurile societății românești, cu o returnare sigură, chiar dacă nu imediată. 

Diversitatea deosebită a mediilor de desfășurare a activităților implementărilor locale ale proiectului CoderDojo din România dovedește faptul că avem de a face cu un concept extrem de flexibil. Grupurile locale de organizatori și de mentori au toată libertatea de a identifica și a asigura nu neapărat spațiul cel mai conform cu un standard anume definit, ci acel spațiu în care participanții se simt suficient de bine, făcând ceea ce se face la CoderDojo: învățare, colaborare, comunicare, dezvoltare.
 
Astfel în nordul Bucureștiului, CoderDojo se desfășoară în sediul de training al Telekom. În această locație, copiii au toate condițiile pentru un atelier de succes: un mediu luminos și linistit și o conexiune de mare viteză. Sala este extrem de versatilă, spațiul putând fi adaptat pentru până la 100 de participanți:


(Foto: Adrian Olaru)

La Timișoara, spațiul de desfășurare este Timisoara Startup Hub, un foarte modern, primitor și flexibil spațiu de co-working, într-o clădire inaugurată cu mai puțin de doi ani în urmă, parte a City Business Centre, cel mai bun complex de birouri din vestul țării: 


(Foto: Alexandru Pascu)

La Arad, dojo-ul local beneficiază de găzduire, bineînțeles gratuită, într-o sală de evenimente din Galleria Mall. Probabil părinții copiilor de aici au cel mai puțin timp de plictiseală, pe durata evenimentelor făcând expedițiile de shoping în imediata vecinătate:


(Foto: Adrian Pica)

Moszkva Cafe, o cafenea culturală, de la etajul unei venerabile clădiri constuite într-un alt veac, probabil al XIX-lea, este locul unde săptămânal, înainte de concerte sau spectacole de teatru au loc întâmplările de educație pentru programare organizate de CoderDojo Oradea:


(Foto: Oliver Fulop-Crisan)

La Lugoj, se află primul CoderDojo din România care își desfășoară activitatea într-un spațiu cu destinație strict educațională. Nu vorbim de un liceu sau de o școală generală, ci despre o universitate privată, Universitatea Europeană Drăgan:


(Foto: panoramio.com)

Care dintre cele 5 locații prezentate vi se pare cea mai interensată? In ce locație din orașul vostru ați vedea funcționând un CoderDojo local? 

Comentarii