Noutati RSS


Copiii programatori de la CoderDojo România premiați la Coolest Projects Awards in Irlanda!

Radu Ticiu - Friday, June 19, 2015

Copiii și tinerii de la cluburile CoderDojo din Romania au obtinut rezultate meritorii la Coolest Projects Awards, o competiție globală de creativitate tehnică, care a reunit la Dublin, în Irlanda, 500 de proiecte dezvoltate de copii și tineri de 7-17 ani.

Delegația României a cuprins 27 de copii și 6 mentori de la CoderDojo Dumbrăvița, Oradea, Bucuresti Nord și  de la două dintre cele patru dojo-uri din Timișoara: @ACI și @Startup Hub.


Participanții români au castigat trei Runner-Up Awards, prin:

  • Dragoș Ciocloda, 10 ani, de la CoderDojo Mosnita, la categoria Scratch, mentori Vlad Isac și Titus Nicolae

  • Alexandru Pop (15 ani), Iulian Trif (14 ani), Raul Licareț (16 ani), de la CoderDojo Timisoara @Startup Hub, la categoria web, mentor Alexandru Bogdan Iatan

  • Tomi Borza(14 ani),  Andrei Chiană (13 ani), de la CoderDojo Oradea, la categoria web, mentor Attila David Nagy


Florina Roșiu, organizator la CoderDojo Timișoara @Startup Hub: ”Participarea de anul acesta a fost mult mai consistentă decât cea din 2014, atât din perspectiva numărului de copii din România care au concurat, 27 față de 12, dar și al numărului premiilor câștigate: trei față de unul singur. Pentru toți membrii delegației, această experiență a generat un plus de entuziasm, motivație și încredere în forțele proprii.”


Dragoș Ciocloda, CoderDojo Dumbrăvița: „Sunt foarte bucuros că unul dintre primele mele proiecte a fost câștigător. Le-am arătat lui Vlad Isac și lui Titus Nicolae, mentorii mei, că și noi, cei mai mici copii din dojo putem facem lucruri importante.”   


Toți copiii au avut o experiență deosebită participând la eveniment, prezentându-și și susținându-și proiectele, interacționând cu colegii lor din alte țări, cu membrii juriilor (dar și cu doi roboți umanoizi) și vizitând după competiție sediul din Dublin al Google, unde au avut ca și ghizi un grup de patru dintre cei peste 50 de angajați români, pe care i-au impresionat cu întrebările și observațiile lor.


CoderDojo este o mișcare și o rețea internațională de cluburi de educație informală, gratuită, deschisă în domeniul programării pentru copii și tineri de 7-17 ani, bazate pe implicarea voluntară a unor mentori proveniți din rândul celor mai buni liceeni, studenți, freelanceri, angajați sau antreprenori din domeniul IT. Pe plan global, rețeaua CoderDojo numără peste 600 de cluburi din aproape 50 de țări. În România, activitățile CoderDojo au loc în 16 locații din 9 comune, orașe sau municipii, implicând un corp de peste 100 de mentori activi care lucrează în ședințe săptămânale cu aproape 500 de copii.


Mai multe informații despre participarea la CoderDojo Coolest Projects 2015 pot fi obținute de la Florina Roșiu, organizator CoderDojo Timișoara @Startup Hub, florina.rosiu@gmail.com, www.coderdojo.ro.

Comentarii