Noutati RSS


Prima Tabara de Vara organizata de CoderDojo-urile din Romania si Moldova

Radu Ticiu - Thursday, July 24, 2014

CoderDojo-urile din Romania si Moldova incep sa functioneze ca si o retea!


Pentru ca e vara si e soare, in 22-26 august, la Moneasa, in judetul Arad, va avea loc Tabara de Vara CoderDojo Romania & Moldova 2014, primul eveniment comun major al retelei!


Proiectul Tabarei de Vara 2014 este unic deoarece ofera celor 50 de copii a caror participare este preconizata posibilitatea de a invata si a se perfectiona ca si creatori in domeniul digital, cu implicarea mentorilor voluntari, profesionisti in domeniul programarii, elevi, studenti, angajati sau antreprenori pasionati si performanti. Tabara de vara va construi legaturi intre Dojo-urile reprezentate, intre copiii si mentorii participanti, contribuind la crearea unei comunitati cu relevanta trans-nationala de tineri dezvoltatori de proiecte tech, inclusiv proiecte de interes comunitar.

Participanti vor beneficia pe langa noi oportunitati de invatare si de ocazii de relaxare si desfasurare de activitati "non-coding" (sport, drumetii, socializare, traininguri din categoria soft skills, etc.) care sa contribuie la dezvoltarea personala a copiilor participanti. 


Cei 12 mentori, care vor veni din Chisinau, Oradea si Timisoara vor conduce atelierele de lucru in Scratch, web development si web design, algoritmica, Java, Unity, robotica, si si-au fixat deja printre obiective schimbul de experienta in domeniul metodologiilor de lucru cu copiii.

Din echipa de mentori vor face parte reprezentanti ai Dojo-urilor din Chisinau, Oradea si Timisoara iar copiii provin de la Dojo-urile din Arad, Chisinau, Dumbravita, Lugoj, Oradea, Timisoara.

Logistic, suportul necesar echipei de organizare este oferit de Timisoara Startup Hub, gazda CoderDojo Timisoara.

Nucleul echipei de organizare este constituit din Bianca Trif, Kristine Varga, Attila David (mentori la CoderDojo Timisoara si Oradea) si Radu Ticiu, fondator al CoderDojo Timisoara. 

Detalii legate de eveniment pot fi gasite in descrierea de aici. Parintii interesati isi pot inscrie copiii pana in data de 30 iulie, ora 11.00, completand acest formular.

Cu siguranta, tabara de vara va fi un moment extrem de important pentru dezvoltarea retelei, pentru initierea procesului de creare a unei identitati si culturi organizationale proprii pentru CoderDojo Romania si Moldova.

Comentarii