Noutati RSS


Tabăra de Vară CoderDojo România și Moldova 2016

Radu Ticiu - Friday, July 01, 2016

PRELUNGIM PERIOADA DE INSCRIERE PÂNĂ ÎN  19 IULIE, ORA 16!


Vacanțele de vară
înseamnă, de câțiva ani încoace, pentru copiii de la dojo-urile dinRomânia și ocazia de a se întâlni și a progresa împreună în domeniul programării în cadrul unor ediții ale Taberei de Vara CoderDojo!


După edițiile din 2014 de la Moneasa și 2015 de la Cisnădioara, la care au participat câte 40-50 de copii din Timișoara, București, Dumbrăvița, Oradea, Lugoj sau Cluj, respectiv mentori din București, Chișinau, Oradea sau Timișoara, rețeaua CoderDojo din România și Moldova pregătește o noua ediție a celui mai mare eveniment național inter-dojo.


De această dată, locația aleasă este Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba-Iulia, iar perioada de desfășurare va fi în 24-31 iulie. Păstrarea unei locații ”mai centrale” pe harta țării sperăm să crească atractivitatea taberei pentru ninjas și mentori proveniți de la un numar cât mai mare de dojo-uri.

 

Other resolutions: 320 × 232 ...

 

Programul taberei va include pe lânga  câte două sesiuni zilnice de coding, activități recreative și culturale în Cetatea Alba Carolina, drumeții în Țara Moților sau la Muzeul Dinozaurilor din Orăștie și Castelul Corvinilor de la Hunedoara, activități sportive pe terenurile Universității și demonstrații ale activitaților CoderDojo pentru potențiali mentori și copiii interesați din Alba-Iulia, activitați de socializare și mini-training-uri din sfera soft-skills.


Mentorii participanți vor conduce atelierele de lucru în Scratch, web development și web design, algoritmică, Java, game-development, robotică, etc, utilizând metodologiile de lucru cu copiii practicate în mod uzual.


Detalii legate de eveniment pot fi găsite în aceasta descriere. Parinții interesați își pot înscrie copiii până în data de 15 iulie, ora 16.00, completând acest formular.

 

Cu siguranță, tabăra de vară 2016 va fi un moment extrem de important pentru dezvoltarea rețelei, crearea identității și culturii organizaționale proprii pentru CoderDojo România și Moldova.


Ca de obicei, din punct de vedere logistic, suportul necesar echipei de organizare este oferit de către Asociația Banat IT, organizația care și-a asumat rolul de platformă/umbrelă pentru CoderDojo-urile din Zona Metropolitană Timișoara, până la formalizarea Asociației CoderDojo România.

Comentarii