Noutati RSS


Tabăra de Vară CoderDojo România & Moldova - A doua ediție

Radu Ticiu - Saturday, August 01, 2015

Pentru că e vacanță și e soare, organizăm a doua ediție a Taberei de Vară CoderDojo România & Moldova!
După ediția de anul trecut de la Moneasa, la care au participat aproape 40 de copii din Timișoara, Oradea, Lugoj și Cluj, respectiv 15 mentori din Chișinău, Oradea și Cluj-Napoca, rețeaua CoderDojo din România și Moldova pregătește o nouă ediție a celui mai mare eveniment național inter-dojo.

De această dată, locația aleasă este Centrul de Agrement pentru Tineret de la Cisnădioara aflat la 13 kilometri de Sibiu iar perioada de desfășurare va fi în 24-30 august. Alegerea unei locații ”mai centrale” pe harta țării sperăm să crească atractivitatea taberei pentru ninjas și mentori proveniți de la un număr mai mare de dojo-uri.

Programul taberei va include pe lângă una-două sesiuni zilnice de coding, vizite la Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „ASTRA” și la Muzeul Brukenthal, un City Treasure Hunt în Sibiu, drumeții în împrejurimile Cisnădioarei, activități sportive și demonstrații ale activităților CoderDojo pentru copiii interesați din Cisnădioara și Sibiu, activități de socializare și mini-training-uri din sfera soft-skills. 

Mentorii participanți vor conduce atelierele de lucru în Scratch, web development și web design, algoritmică, Java, game-development, robotică, utilizând metodologiile de lucru cu copiii practicate în mod uzual. 


Logistic, suportul necesar echipei de organizare este oferit de către Banat IT, asociația care și-a asumat rolul de platformă/umbrelă pentru CoderDojo-urile din Zona Metropolitană Timișoara până la formalizarea unei asociații CoderDojo România.

Detalii legate de eveniment pot fi găsite în descrierea de aici. Părinții interesați își pot înscrie copiii până în data de 19 august, ora 15.00, completând acest formular.

Cu siguranță, Tabăra de Vară 2015 va fi un moment extrem de important pentru dezvoltarea rețelei, pentru continuarea procesului de creare a unei identități și culturi organizaționale proprii pentru CoderDojo România și Moldova.

Comentarii