Timișoara @Bartók

HU

Bartók Béla Elméleti Líceumban szombatonként 10 és 13 óra között zajlódó ingyenes CoderDojo program lehetőséget ad kicsiknek és nagyoknak (azaz a Ninjáknak) arra, hogy programozást tanuljanak egy másfajta, kötetlenebb iskolai környezetben, önkéntes szakmabeliektől (azaz a Mentoroktól). Mindenki lehet Ninja, aki már tud magyarul írni és olvasni és rendelkezik alapvető számítógép-kezelési készségekkel.

 
A kisebb Ninják Imagine Logo-t és Scratch-et tanulhatnak, míg a nagyobbak a Python nyelv segítségével kerülnek át az igazi programozás világába. A Mentorok a nagy Ninjákat a C nyelv rejtelmeibe vezetik be, valamint az algoritmikai ismereteiket bővítik Pascal, C, Java vagy Python használatával. De lehet web applikáció fejlesztést tanulni (HTML-t, CSS-t és JavaScript-et), valamint web technologiákba is betekintést nyerhetnek a beiratkozók. A képfeldolgozást is lehet választani, Photoshop-ot tanulva.

Ajánlott a saját laptop használata annak érdekében, hogy otthon is lehessen tovább gyakorolni. Amennyiben nincs rá lehetőség, a beiratkozáskor ezt jelezni kell, hogy megoldásokat keressünk.

A kíváncsi diákok az alábbi link-re kattintva jelentkezhetnek, valamint a mentorálás iránt érdeklődők itt iratkozhatnak fel

Gyere, kódolj velünk!


RO

Liceul Teoretic Bartók Béla din Timișoara intră în rețeaua CoderDojo, oferind copiilor din zona Timișoara oportunitatea de a învăța gratuit tainele programării în limba maghiară, în fiecare sâmbătă între orele 10 și 13. În cadrul programului CoderDojo copiii și adolescenții interesați vor învăța de la și împreună  cu mentorii lor, voluntari care lucrează sau se pregătesc să lucreze în domeniul IT. Vârsta copiilor participanți poate fi între 7 și 17 ani, singurele condiții fiind capacitatea de a scrie și a citi în limba maghiară și deținerea unor competențe minimale de utilizare a calculatorului.

Cei mai mici Ninjas vor începe cu Imagine Logo și Scratch, pentru ca apoi să descopere lumea adevărată a programării prin limbajul Python. Mentorii îi vor ajuta pe cei mai mari dintre participanți să învețe limbajului C, cunoștințe de algoritmică (utilizând Pascal, C, Java sau Python). O altă direcție de lucru va fi dezvoltarea de aplicații web (HTML, CSS, JavaScript). Alternativ, se poate alege și o zona de învățare a prelucrării de imagini, cu utilizarea de programe de tipul Photoshop.

 
Recomandăm ca tinerii ninja să vină cu propriul laptop, pentru a facilita exersarea ulterioară, acasă. La înscriere trebuie semnalat dacă acest lucru nu e posibil, pentru a se găsi soluții la școală.

Copiii interesați se pot înscrie accesând acest link.

Hai și tu să înveți programare împreună cu noi!


CoderDojo Timișoara @Bartok Supporters

 

 

Vezi alte locatii